KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - 8 Kasım Ortaokulu

May

Okulumuzda MEB YÜZ YÜZE  100 ÇOCUK OYUNU PROJESİ kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

May

THE LITTLE PRINCE projesi 8 Kasım Ortaokulunun ilk uluslararası eTwinning projesidir. Proje kurucusu okulumuz Türkçe Öğretmeni Yasemin Elitaş'tır. Kurucu ortak Romanya'dan seçilmiştir. Türkiye'de 9 farklı ilden ortak alınmıştır. Projeyi tüm ortaklar eş zamanlı yürütmektedir. 8 Kasım Ortaokulu 5-B sınıfıyla yürütülen proje pedogojik temellere dayanmaktadır. Öğrenciler kendilerini büründükleri rollerle hem Türkçe hem İngilizce ifade edeceklerdir. 3 ay süren projede öğrencilerimiz logo, afiş , pano, video vb. hazırlamıştır. Bunları hazırlarken Canva, ChatterKid, Copilot, Suno , Padlet vb. kullanmıştır. Projeleri için İngilizce bir akrostiş yazmışlardır. Yazılan şiire Copilot ile yapay zeka kullanarak şiirlerini resimlendirmiş ve Suno ile projelerine yapay zekada şarkı oluşturmuşlardır. Öğrencilerimiz bu proje ile yabancı dil öğrenme hızını arttırıp teknolojiyi takip etmiştir. Bu projeyi erasmusa dönüştürüp başvurusunu yapmıştır. Yaptıkları çalışmaları 9 Mayıs eTwinning Days etkinliğinde okuluna ve ailelerine tanıtarak sosyalleşmiştir. Proje tanıtım etkinliğine Sayın Kaymakamımız Salih Yüce, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hilal Liliyar Özefsun, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan Erdem, Şube Müdürlerimiz,  Diğer Kurum Amirlerimiz teşrif ederek bizleri onurlandırmıştır. Projemiz Okul Müdürümüz Salih Eker'in destekleriyle zenginlik kazanmıştır. Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ödüllerine başvurusunu yapacak olan proje ekibimiz gelecek yıl yapacağı projeleri şimdiden tasarlamaya başlamıştır.

May

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Nisan ayında Hasibe ARIKAN Öğretmenimiz tarafından 6/A, 6/B ve 6/C sınıflarında öğrencilerimize Memleket Şiirlerinden mısralar ezberletilerek okutulmuştur.

Nis

8 Kasım Ortaokulu öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım dersinde büyük emek ve yaratıcılık ortaya koyarak oluşturdukları eserler 39 Burada AVM'de sergilenmeye başladı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

İl Milli eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi mesul Müdürü Muzaffer ÖZKAN, Eğitmen Nazan ÖZKAN tarafından Bakanlığımızın "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında öğrencilerimize ve velilerimize yönelik ilk yardım farkındalık semineri okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Nis

8 Kasım Ortaokulu olarak Dilimizin Zenginlikleri projesi Mart ayında temamız "Mesnevi' den Hikayeler" idi. Proje kapsamında okulumuzda bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Öğrencilerimize trafik ekipleri tarafından trafik eğitimi verildi

Mrt

Okulumuzda Geometric objects from 3 D pen for maths adlı E -Twinning Projesinin etkinlikleri başladı.Matematik öğretmenimiz Çiğdem TAŞMAZ KAÇAK ve öğrencilerimiz 5B sınıfından Melis Deniz KOR ve Tan Çetin,5C sınıfından Can GÜNER'in yer aldığı E twinning projesinin etkinlikleri başladı.

Mrt

6/A Sınıfı Öğrencilerimizden Ada PEHLİVAN Esas 39 burda 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA Ortaokullar Arası Resim Yarışmasında İlçe 1. si oldu.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ nin ilanı ile sonuçlanacak kutsal yolculuğu başlatan aziz şehitlerimizi ve ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü saygıyla andık.

Mrt

14 Mart Perşembe günü, Okulumuz matematik öğretmeni Ömür OĞUZ 6/D, 6/E, 6/F ve 6/G sınıfları ile Dünya pi gününü kutladı.

Mrt

Bu hafta; "Milli Muharip Uçağımız KAAN" isimli video BT. sınıfında BT. Öğretmenimiz Mustafa TOPÇU tarafından Milli ve Yerli başarılara ortak olmaları amacıyla 6. sınıf seviyesinde eğitim öğretim gören tüm öğrencilerimize izletilmiştir.

Mrt

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu , milletin bağımsızlık, istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşımızı öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımını sağlayarak anarken Mehmet Akif ERSOY' u şiirleriyle ve hayat hikayesiyle anlattık.

Mrt

Şubat ayında Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz bir dizi etkinlik yapmıştır. Şubat ayının teması olan Atasözleri ve Deyimlerle ilgili çalışmalarımız hem okul panolarımızda hem de web sayfamızda paylaşılmıştır.